Explosie bij coffeeshop Admiraal de Ruyterweg Amsterdam

Deel dit bericht via:

Donderdag 10 november 2020

AMSTERDAM – Bij coffeeshop Terminator, aan de Admiraal de Ruyterweg in het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes, is vannacht een explosie geweest. Bij de explosie, die omstreeks 03:35 uur plaatsvond, zijn geen gewonden gevallen. Er zou sprake zijn van een daadwerkelijk explosief en geen vuurwerkbom gezien de achtergebleven sporen. Rondom het pand is enorm veel glasschade zelfs tot aan de overkant van de straat. De explosie was tot in de verre omtrek te horen. De eigenaar van de coffeeshop laat weten dat er sinds kort een geldautomaat in de zaak staat. Mogelijk dat deze geldautomaat het doelwit van de explosie is geweest. Getuigen hebben twee mannen op een scooter kort na de explosie weg zien rijden. Onderzoek van de politie moet uitwijzen of de twee iets met de explosie te maken hebben. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is ter plaatse gekomen. De Forensische Opsporing doet ter plaatse sporenonderzoek. De recherche vraagt getuigen of mensen met camerabeelden zich te melden.

Zie ook: De Telegraaf >>> NH Nieuws


Panorama 51/52 2020