Explosie in auto Van der Pekstraat Amsterdam-Noord

Deel dit bericht via:

Vrijdag 23 oktober 2020

AMSTERDAM – In Amsterdam-Noord heeft vrijdagavond een explosie plaatsgevonden in een geparkeerd staande auto. Het incident vond omstreeks 19:40 uur plaats in de Van der Pekstraat. Omwonenden hoorden een harde explosie en belden de politie die ter plaatse een auto aantreffen met veel schade en waar een flinke rookwolk uitkomt. Niemand raakte gewond. Volgens een woordvoerder van de politie lijkt het op een gerichte actie. Het raam van de rechter portier is vermoedelijk ingeslagen waarna het explosief in de auto is gegooid. Wat er precies in ontploft wordt door de politie onderzocht. Mogelijk gaat het om zwaar vuurwerk. De Forensische Opsporing heeft ter plaatse onderzoek gedaan en een aantal sporen veilig gesteld. De auto, een blauwe Fiat Punto, is voor verder onderzoek in beslag genomen.

Zie ook: De Telegraaf