Dode bij zeer grote brand in woonboerderij Bloemendalergouw Amsterdam-Noord

Deel dit bericht via:

Maandag 27 juli 2020

AMSTERDAM – Op de Bloemendalergouw in Amsterdam-Noord is maandagochtend omstreeks 08:20 uur brand uitgebroken in een woonboerderij. De brandweer schaalde al snel op naar “zeer grote brand” waarop een groot aantal extra brandweervoertuigen en overige hulpdiensten werden gealarmeerd. Ook een politiehelikopter hing enige tijd in de lucht. De brand ging gepaard met flinke rookontwikkeling die tot in de weide omtrek te zien was. De grote brand woedde in een stolpboerderij, een loods en een naastgelegen schuur in Landelijk Noord tussen Ransdorp en Holysloot. Al snel bleek dat de boerderij niet meer te redden viel. De brandweer kon voorkomen dat een kippenschuur zou worden gegrepen door het vuur. De houten constructie van de boerderij was dusdanig beschadigd en instabiel waardoor de brandweer het pand niet meer veilig kon betreden. De bluswerkzaamheden richten zich daarom op het beperken van de brand om te voorkomen dat deze zou overslaan naar naastgelegen percelen. Dat is gelukt, maar de schade aan het verwoeste pand is enorm. Tijdens nabluswerkzaamheden, kon het terrein pas worden betreden en nader worden geïnspecteerd. Hierbij is in de loods achter de boerderij een stoffelijk overschot aangetroffen. Wat er precies is gebeurd is nog niet duidelijk. De politie doet hier verder onderzoek naar.

Zie ook: De Telegraaf >>> NH Nieuws


28 juli 2020: De Telegraaf Amsterdam bijlage