Snelheidscontroles “op bestelling” in Amsterdam-Noord

Deel dit bericht via:

Woensdag 1 juli 2020

AMSTERDAM – Het Verkeershandhavingsteam van de politie Amsterdam heeft vandaag op een aantal plekken in Amsterdam-Noord snelheidscontroles gehouden. Via de FaceBook pagina van het team kunnen bewoners uit de regio Amsterdam aangeven waar zijn overlast ondervinden van bijvoorbeeld te hard rijdend verkeer. Onder de noemer Rent-A-Cop-Verkeer zal het team dan proberen deze locaties aan te doen. Vandaag was dat dus in Amsterdam-Noord. Onder andere op de Scheepsbouwweg, de Werktuigstraat, Pomonastraat, Meteorenweg en Cornelis Douwesweg werden door het team met laserguns de snelheden van het verkeer gemeten. Hierbij zijn enkele overtredingen vastgesteld en hebben enkele automobilisten een proces verbaal gekregen voor de snelheid. In de Pomonastraat werd drie keer een proces verbaal opgemaakt. De bestuurder van een VW Golf kreeg een stopteken maar probeerde te ontkomen via de Aarbeistraat. Deze loopt echter dood waarna de automobilist kon worden staande gehouden. Zijn gemeten snelheid was 78 km/u. Na correctie komt dit neer op 75 km/u waar 50 km/u is toegestaan. De man kan dus een forse boete tegemoet zien. Van een andere bestuurder is op de Cornelis Douwesweg het rijbewijs ingevorderd. Hier werd een snelheid vastgesteld van 116 km/u waar 50 km/u is toegestaan. Naast de snelheidscontroles werden er op de Stentorstraat en op de Pomonastraat twee werkvoertuigen aangetroffen die niet RDW waren goedgekeurd. Deze mogen dus niet op de openbare weg rijden. De bestuurders zijn beiden verbaliseert. En op de Appelweg werd een snorscooter met twee personen staande gehouden. De bestuurder bleek (nog) niet over een geldig rijbewijs te beschikken.

De foto’s zijn met toestemming van het team gemaakt.