Bestuurder ontsnapt ternauwernood uit brandende Canta Coentunnelcircuit Amsterdam

Deel dit bericht via:

Dinsdag 16 juni 2020

AMSTERDAM – De bestuurder van een Canta is dinsdagmiddag in Amsterdam-Noord ternauwernood ontsnapt uit zijn brandende voertuig. Omstreeks 16:40 uur krijgen de brandweer en de politie de melding “brand wegvervoer” bij het BP tankstation op de Cornelis Douwesweg. Ter plaatse blijkt er op het fietspad van het Coentunnelcircuit, de snelfietsroute richting Zaandam, een uitgebrande Canta te staan. De brand was inmiddels nagenoeg met poederblussers geblust. De brandweer heeft uit voorzorg nog nageblust. De bestuurder van de Canta verklaarde dat hij net het Coentunnelcircuit achter de BP overstak over het genoemde fietspad in de richting van de Molenaarsweg. Net na de oversteek gaat het fietspad in een bochtje naar rechts. Daar kreeg de Canta een klapband en kantelde op zijn linkerzijde. De bestuurder wou via de rechterdeur uit zijn voertuig klimmen maar zag dat daar plotseling enorme vlammen omhoog sloegen. In een reflex heeft de man toen het achterraam eruit getrapt en kon wonder boven wonder ongedeerd uit het voertuig klimmen. De Canta is grotendeels uitgebrand. De man zal zelf zorgen dat het wrak voor weggesleept.