Explosief materiaal aangetroffen na mogelijke ontvoering Bovenkruier Amsterdam-Noord

Deel dit bericht via:

Zaterdag 6 juni 2020

AMSTERDAM – De politie heeft zaterdagochtend in de boxruimte van een flat in Amsterdam-Noord explosief materiaal aangetroffen. De politie kwam in de boxruimte terecht na een melding van een ontvoering. Het 26 jarige slachtoffer waarschuwde zaterdagochtend vroeg de politie nadat hij volgens eigen zeggen was ontvoerd. Uit onderzoek bleek dat het slachtoffer de avond ervoor in een boxruimte van de flat Bovenkruier in de Molenwijk was vastgehouden. Later zou hij zijn vrijgelaten in Amsterdam-Zuidoost. Tijdens het onderzoek in de boxruimte treft de politie explosief materiaal aan.┬áDit is door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) onschadelijk gemaakt. Er was echter geen sprake van gevaar voor omwonenden. De politie weet vervolgens door intensief onderzoek de auto waarin het slachtoffer is ontvoerd te achterhalen. De auto is in de buurt van Arnhem in beslag genomen voor verder sporenonderzoek.

Zie ook: NH Nieuws