Auto uitgebrand Viermasterstraat Amsterdam-Noord

Deel dit bericht via:

Woensdag 27 mei 2020

AMSTERDAM – Bewoners van de wijk Banne-I in Amsterdam-Noord zijn vannacht opgeschrikt door een autobrand. Omstreeks 04:20 uur kwam de melding van een autobrand in de Viermasterstraat. Een geparkeerd staande Audi A5 stond bij aankomst van de brandweer en de politie al volledig in brand. De auto stond geparkeerd aan de zijkant van een flat naast enkele garageboxen ter hoogte van het Korvetpad en ging gepaard met flinke rookontwikkeling. De tank van de auto was door de brand opengescheurd waardoor de brandweer enige tijd nodig had om het vuur goed uit te krijgen. Door onder andere gebruik te maken van schuim heeft men het vuur kunnen doven. De eigenaar van de auto is door de politie opgespoord en in kennis gesteld. Deze zal zelf via de verzekering moeten zorgen voor het afvoeren van het wrak. De oorzaak van de brand is niet bekend maar brandstichting wordt niet uitgesloten.

De brandweer in Noord-Holland heeft het vannacht druk gehad met het blussen van autobranden. Om 01:19 uur krijgt de brandweer van Alkmaar een melding van een autobrand in de Koningin Sophiastraat. Enkele minuten later, om 01:22 uur, volgt een tweede autobrand in de Fabritiusstraat ter hoogte van de Van Ostadelaan. Getuigen hebben volgens de politie in beide gevallen een scooter weg horen rijden. Om 02:28 uur is het raak in Purmerend. Daar staat op de Grotenhuysweg ter hoogte van het Zuivelpad een auto in brand. Ook bij deze autobrand wordt rekening gehouden met brandstichting. Om 02:37 uur moet de brandweer van Zandvoort uitrukken voor een autobrand aan de Keesomstraat en uiteindelijk om 04:23 uur de onderstaande autobrand in de Viermasterstraat in Amsterdam-Noord.

Zie ook: NH Nieuws