Twee auto’s uitgebrand De Egmondenstraat Amsterdam-Noord

Deel dit bericht via:

Dinsdag 12 mei 2020

AMSTERDAM – Vannacht zijn er opnieuw twee auto’s uitgebrand in Amsterdam-Noord. Omstreeks 02:35 uur kregen de brandweer en de politie een melding van een autobrand in De Egmondenstraat in de wijk Nieuwendam. Buurtbewoners hadden een harde knal gehoord en zagen vervolgens een auto in brand staan. Als de brandweer ter plaatse komt blijkt er een zwarte Volkswagen Golf in brand te staan. Zo’n twintig meter verderop in de straat staat ook nog een zwarte Toyota Corolla in brand. Deze laatste staat echter midden op de rijbaan. De eigenaar van de Toyota had geprobeerd zijn auto in veiligheid te brengen aangezien deze in eerste instantie geparkeerd stond naast de VW Golf. Het vuur was echter al dusdanig door de auto doorgedrongen dat de man zijn voertuig moest verlaten.  Het vuur lijkt te zijn aangestoken aangezien de VW Golf zowel aan de voorzijde als aan de linker achterzijde heeft gebrand. De brandweer heeft beide auto’s geblust maar deze zijn dusdanig door de brand verwoest dat zij als verloren kunnen worden beschouwd.