Vrouw (73) neergestoken in woning Kometensingel Amsterdam-Noord; verdachte overleden

Deel dit bericht via:

Zondag 26 april 2020

AMSTERDAM – In een woning in Amsterdam-Noord is zondagochtend een vrouw gewond aangetroffen. Omstreeks 10:15 uur werden diverse politie-eenheden, meerdere ambulances en een traumateam naar een woning op de Kometensingel in de wijk Tuindorp Oostzaan gedirigeerd. Buurtbewoners hadden de politie gebeld nadat zij het slachtoffer om hulp hadden horen roepen. Het slachtoffer, dat volgens getuigen gestoken zou zijn, is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft een 35-jarige verdachte aangehouden. Vermoedelijk is dit gebeurt in de nabijgelegen Molenwijk. Daar was de politie met meerdere eenheden ter plaatse bij één van de flats. Forensisch rechercheurs hebben in en rond de woning, en bij een auto die voor de deur staat, sporenonderzoek gedaan en foto’s gemaakt. De aanleiding ligt vermoedelijk in de relationele sfeer. 

Update maandag 27 april 2020:

AMSTERDAM – Een 34-jarige man is in de nacht van zondag 26 april op maandag 27 april 2020 overleden in een ziekenhuis te Amsterdam. De man was zondagochtend op de Kometensingel in Amsterdam-Noord aangehouden in een woning waar een 73-jarige vrouw was neergestoken. De vrouw had daarbij om hulp geroepen. Buurtbewoners belden de politie. De verdachte werd overgebracht naar het cellencomplex waar hij onwel werd. Hij is daarop naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij later in de nacht overleed. De Rijksrecherche is een onderzoek gestart. Dit is gebruikelijk wanneer een arrestant overlijdt. Zolang dat onderzoek loopt worden geen nadere mededelingen gedaan.

Zie ook: NH Nieuws