Weer twee auto’s uitgebrand in Amsterdam-Noord

Deel dit bericht via:

Donderdag 23 april 2020

AMSTERDAM – In Amsterdam-Noord zijn vannacht wederom twee auto’s uitgebrand. Omstreeks 04:40 uur kregen de politie en de brandweer een melding van een autobrand in de Wognumerstraat op het gedeelte tussen de Nieuwendammerdijk en het Wognumerplantsoen. Ter plaatse blijken twee personenauto’s in brand te staan. Een zwarte Opel Corsa en een rode Peugeot 208. De brandweer had het vuur snel geblust maar kon niet voorkomen dat beide auto’s grotendeels uitbrandde. Beiden kunnen als verloren worden beschouwd. De oorzaak van de brand is onbekend maar brandstichting wordt niet uitgesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek. Inmiddels zijn er dit jaar al 12 meldingen van autobranden in Amsterdam-Noord geweest waarbij hoogstwaarschijnlijk sprake is geweest van brandstichting. Hierbij zijn tenminste 20 auto’s geheel of gedeeltelijk door de brand verwoest.