Twee verdachten aangehouden na plofkraak Buikslotermeerplein Amsterdam-Noord

Deel dit bericht via:

Zondag 19 april 2020

AMSTERDAM – De politie heeft vannacht twee verdachten aangehouden na een plofkraak in Amsterdam-Noord. De plofkraak op een afstortkluis vond omstreeks 03:20 uur plaats bij de Rabobank op het Buikslotermeerplein. Een enorme explosie was tot in de wijde omtrek te horen. De twee verdachten, twee mannen van 19 en 23 jaar, gingen er vervolgens op een blauw/zwarte Yamaha T-Max motorscooter zonder buit vandoor. Even verderop achter het voormalig pand van V&D zijn de verdachten onderuit gegaan. De motorscooter werd achtergelaten en de verdachten gingen rennend op de vlucht, onder het viaduct van de Waddenweg door, in de richting van de Noord-Zuidlijn. De politie kon de verdachten op het busplatform bij station Noord aanhouden. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft ter plaatse onderzoek gedaan bij zowel de motorscooter als de afstortkluis. Bij de motorscooter zijn geen explosieven meer aangetroffen. Of er bij de afstortkluis nog iets is aangetroffen is niet bekend. De brokstukken van de kluis lagen tot tientallen meters verspreid.

Update: maandag 20 april 2020

AMSTERDAM – De eigenaar van de motorscooter heeft laten weten dat de motorscooter op 5 februari 2020 om 20:15 uur is gestolen vanuit een opslagbox bij Shurgard in Rijswijk door twee personen die met een zogeheten dagcode het pand zouden zijn binnen gekomen. Vervolgens is zijn box opengebroken en de motorscooter ontvreemd.

Zie ook: Hart van Nederland SBS6