Vier auto’s door brand verwoest Midscheeps Amsterdam-Noord

Deel dit bericht via:

Maandag 6 april 2020

AMSTERDAM – In Amsterdam-Noord zijn maandagavond vier geparkeerde auto’s door brand verwoest. In eerste instantie leek sprake te zijn van drie auto’s maar de politie heeft inmiddels laten weten dat er vier auto’s zijn beschadigd. De brand brak omstreeks 23:25 uur uit op de parkeerplaats bij Midscheeps in de wijk Banne-II. De brand is hoogstwaarschijnlijk begonnen in een witte BMW X1 en overgeslagen naar twee auto’s die aan beide zijden van de BMW geparkeerd stonden. Rechts van de BMW is een zwarte Audi Q5 uitgebrand en aan de linkerzijde een groene Nissan Almera. Naast de Audie stond ook nog een donkerblauwe Renault Megane Scenic. Deze blijkt ook door het vuur te zijn aangetast. Getuigen hebben een man bij de auto’s gezien en die zou zijn weggerend vlak na het ontstaan van de brand. Er zou een enorme knal aan de brand vooraf zijn gegaan. De brandweer had enige tijd nodig om het vuur helemaal uit te krijgen. Een van de brandstoftanks is vermoedelijk opengescheurd waardoor de vlammen lastig te doven waren. Er raakte niemand gewond. Het vermoeden bestaat dat er sprake is geweest van brandstichting. De recherche is op zoek naar een man, ongeveer 35 jaar oud, gezet postuur, 1.80 – 1.85 m lang, droeg een zwarte pet met opschrift, een groene jas en een licht blauwe spijkerbroek. Deze man had een kromme rug of liep krom. Heeft u informatie of beeldmateriaal met betrekking tot dit incident, neem dan contact op met de politie op 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Men kan ook informatie en beeldmateriaal delen via het tipformulier.