Politie onderzoekt “verdachte” auto voor Telegraafgebouw Basisweg Amsterdam

Deel dit bericht via:

Woensdag 8 januari 2020

AMSTERDAM – De politie heeft woensdagmiddag, omstreeks 13:40 uur, onderzoek gedaan rondom een “verdachte” auto die voor het gebouw van De Telegraaf (Media Huis) stond op de Basisweg in Amsterdam. De auto stond op de B-weg die vlak voor het gebouw langsloopt. De weg was enige tijd door de politie aan beide zijden afgezet. De hoofdrijbanen waren wel gewoon voor het verkeer toegankelijk. Een politieman, vermoedelijk een explosievenverkenner, heeft de auto onderzocht. Hierbij werd ook gebruik gemaak van een spiegel om de onderkant van de auto te bekijken. Het lijkt erop dat er niets iets aangetroffen. Een kraanwagen van de politie heeft de zilvergrijze auto, vermoedelijk een klein model Peugeot, uiteindelijk weggesleept. Wat de aanleiding is geweest voor het onderzoek is niet bekend.