Mislukte plofkraak ABN-AMRO Buikslotermeerplein Amsterdam Noord

Deel dit bericht via:

Vrijdag 29 november 2019

AMSTERDAM – Drie nog onbekende personen hebben vannacht een plofkraak gepleegd op een geldautomaat van ABN-AMRO op winkelcentrum Boven ‘t Y aan het Buikslotermeerplein in Amsterdam-Noord. Ze zijn zonder buit in onbekende richting gevlucht. Omstreeks 03:30 uur vond er een explosie plaats. De drie verdachten reden na de explosie weg op 1 (motor)scooter. Ze hadden een grote zwart/wit geblokte boodschappentas bij zich en waren alle drie gekleed in een donker gekleurd regenpak met over de borst een zilverkleurige reflecterende streep. Twee personen die op het nabijgelegen Olof Palmeplein op de parkeerplaats in een bestelbus reden, zijn aangehouden, maar na verhoor heengezonden. Gebleken is dat zij niet betrokken waren bij deze plofkraak. Uit voorzorg stonden de brandweer en een ambulance klaar. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie heeft onderzoek gedaan rondom de geldautomaat maar geen explosieven meer aangetroffen. Rond 07:15 uur sloot de politie het onderzoek ter plaatse af. Heeft u informatie over deze plofkraak en/of beeldmateriaal waarop de bestelbus en/of de motorscooter is te zien, neem dan contact op met de politie op 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Voor het uploaden van beeldmateriaal kunt u gebruik maken van het tipformulier.

Zie ook: De Telegraaf