Poging plofkraak geldautomaat winkelcentrum Molenwijk Amsterdam-Noord

Deel dit bericht via:

Woensdag 21 augustus 2019

AMSTERDAM – Vanmorgen vroeg rond 05:00 uur is er geprobeerd een plofkraak te plegen op een geldautomaat van de ABN-AMRO in het winkelcentrum Molenwijk in Amsterdam-Noord. Onbekenden hadden een pakket met explosief materiaal op de geldautomaat gelegd met daaraan draden verbonden om het op afstand tot ontploffing te brengen. Dit is niet helemaal gelukt. Er is slecht een kleine ontploffing geweest waarbij alleen het display van de geldautomaat beschadigd is geraakt. De omgeving werd door de politie afgezet in afwachting van een explosievenverkenner van de politie die uiteindelijk de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ter plaatse heeft laten komen. De brandweer en een ambulance stonden stand-by. De EOD heeft onderzoek gedaan naar mogelijk achtergebleven explosieven. De EOD heeft samen met de Forensische Opsporing van de politie materiaal veilig gesteld voor onderzoek. De politie verzoekt getuigen om zich te melden. Op 25 oktober 2018 was deze geldautomaat ook al het doelwit van een plofkraak. Toen werd de automaat wel door explosieven verwoest.