Onderzoek naar mogelijk explosief bij De Telegraaf Basisweg Amsterdam

Deel dit bericht via:

Zondag 9 juni 2019

AMSTERDAM – De politie heeft vannacht enige tijd onderzoek gedaan bij het gebouw van De Telegraaf aan de Basisweg in Amsterdam. Omstreeks 00:15 uur zou daar volgens getuigen een auto met hoge snelheid langs het gebouw zijn gereden. De auto reed tegen het verkeer in en vanuit de auto zou iets richting het pand zijn gegooid. Vorig jaar juni is bij het pand van de Telegraaf een auto naar binnen gereden en in brand gestoken. Omdat rekening werd gehouden dat er mogelijk een explosief naar het pand was gegooid, werd uit voorzorg een explosievenverkenner van de politie erbij gehaald en zijn enkele personeelsleden die nog in het pand waren eruit gehaald. De weg voor het pand werd afgezet. Samen met een speurhondengeleider heeft men enige tijd gezocht naar het betreffende voorwerp. Op een plastic flesje na is er niets aangetroffen en is de afzetting uiteindelijk opgeheven.