Enorme ravage na plofkraak metrostation Ganzenhoef Elsrijkdreef Amsterdam-Zuidoost

Deel dit bericht via:

Donderdag 21 maart 2019

AMSTERDAM – Bij metrostation Ganzenhoef aan de Elsrijkdreef in Amsterdam-Zuidoost heeft vannacht een plofkraak plaatsgevonden. Omstreeks 03:30 uur werden omwonenden opgeschrikt door een enorme explosie. Het doelwit blijkt een geldautomaat die bij de roltrappen van het metrostation staat. De explosie heeft een enorme ravage aangericht aan de toegang tot het metrostation die voor het overgrote deel uit glas bestaat. De brokstukken zijn over tientallen meters rondom de ingang van het station weggeslingerd. De politie meldt op Twitter dat er twee personen op een scooter zijn gevlucht in de richting van Diemen. De politie heeft met behulp van een helikopter de omgeving afgezocht maar voor zover bekend is zijn de daders nog niet aangetroffen. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is ter plaatse gekomen om onderzoek te doen naar eventuele achtergebleven explosieven. Het metrostation zal de komende uren afgesloten blijven voor onderzoek.

Zie ook: Hart van Nederland SBS6 >>>NOS (vanaf 23:25 min) >>> De Telegraaf >>>NRC >>> Parool >>> Noordhollands Dagblad