Weer vier voertuigen door brand verwoest in Amsterdam-Noord

Deel dit bericht via:

Vrijdag 7 december 2018

AMSTERDAM – In Amsterdam-Noord zijn vannacht op twee verschillende plaatsen, vlak achter elkaar, in totaal vier voertuigen uitgebrand. Om 03:06 uur kregen de politie en de brandweer een melding van een autobrand op de Stoombootweg in de Kadoelen. Ter plaatse blijkt op de oprit van een woning een BMW X5 volledig in brand te staan. De auto staat redelijk dicht op een woning en onder enkele bomen geparkeerd. De brandweer had het vuur snel onder controle maar kon niet voorkomen dat de auto helemaal uitbrandde. De oorzaak is nog onbekend maar men houdt rekening met brandstichting.

Twee minuten na deze melding, om 03:08 uur, kregen de politie en de brandweer een tweede melding van een autobrand in de Slootdorpstraat in Nieuwendam. Ter plaatse blijken om de hoek in de Breehornstraat drie busjes volledig in brand te staan. Het gaat hierbij om twee bestelbusjes en een camper. Een houten schutting vat eveneens vlam. Een vierde auto raakt fors beschadigd door de hitte. De brandweer heeft twee jerrycans en een gasfles op tijd veilig kunnen stellen. De busjes zijn alle drie volledig door de brand verwoest. Ook bij deze brand wordt ernstig rekening gehouden met brandstichting.

Zie ook: NH Nieuws >>> Noordhollands Dagblad >>> De Echo