Handgranaat aangetroffen in portiek Westerduinenstraat Amsterdam-Noord

Deel dit bericht via:

Dinsdag 4 december 2018

AMSTERDAM – In een portiek in Amsterdam-Noord is dinsdagochtend een explosief aangetroffen. Het projectiel werd omstreeks 06:30 uur aangetroffen door bouwvakkers in de Westerduinenstraat in de wijk Nieuwendam. Volgens een getuige zou het gaan om een handgranaat. De bouwvakkers, die daar met renovatiewerkzaamheden bezig zijn, hebben vervolgens de politie gewaarschuwd. Die heeft een explosievenverkenner ter plaatse laten komen om vast te stellen of het om een echt explosief ging. Dit bleek kennelijk het geval waarop de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is gealarmeerd. Het projectiel zal door de EOD worden veilig gesteld en afgevoerd.


AMSTERDAM – De politie onderzoekt wie op dinsdagochtend 4 december 2018 in een portiek aan de Westerduinenstraat een explosief heeft achtergelaten. Heeft u informatie en/of beeldmateriaal neem dan contact op met de politie. Het vermoeden bestaat dat het explosief na 06.00 uur daar door een onbekend persoon is neergelegd. De melding kwam rond 08.00 uur bij de meldkamer van de politie binnen.

Van de dader ontbreekt ieder spoor en het is ook niet duidelijk wat het motief is geweest. Het Team Explosieven Veiligheid stelde vast dat het om een handgranaat ging. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie heeft de handgranaat veilig gesteld en overgedragen aan de recherche die een nader onderzoek instelt naar de herkomst.

Heeft u informatie met betrekking tot dit incident, neem dan contact op met de politie op 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Via het tipformulier kan met ook beeldmateriaal uploaden van bijvoorbeeld dashcams van auto’s die daar die ochtend door de straat zijn gereden. (Bron: politie.nl)