Weer handgranaat gevonden op het Bijlmerplein Amsterdam-Zuidoost

Deel dit bericht via:

Donderdag 1 november 2018

AMSTERDAM – De politie heeft vannacht op het Bijlmerplein in Amsterdam-Zuidoost opnieuw een handgranaat aangetroffen. Opmerkelijk is dat het explosief op exact dezelfde plek is aangetroffen als de handgranaat die een week geleden, donderdag 25 oktober, werd gevonden. Ook deze keer ligt de granaat voor de deur van een Surinaams restaurant dat is gevestigd op het Bijlmerplein, onder het viaduct van de Flierbosdreef ter hoogte van het Anton de Komplein. De politie heeft de omgeving ruim afgezet en een explosievenverkenner laten komen. Die heeft geconstateerd dat het daadwerkelijk om een explosief ging waarop de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ter plaatse is gekomen. De EOD zal de handgranaat onschadelijk maken en afvoeren. Forensisch rechercheurs doen ter plaatse sporenonderzoek. Op last van de burgemeester is het pand per direct en voor onbepaalde tijd gesloten.

Zie ook: Hart van Nederland SBS6 >>> NOS