Vrachtwagen op zijn kant A8 verbindingsweg A10 Coenplein

Deel dit bericht via:

Donderdag 2 augustus 2018

AMSTERDAM – Op het Coenplein in Amsterdam is donderdagmiddag een vrachtwagen gekanteld. Het ongeval vond omstreeks 16:20 uur plaats op de verbindingsweg vanaf de A8 richting de A10 naar de Coentunnel. Door nog onbekende oorzaak was de vrachtwagen tegen de vangrail links van de weg gereden. Vervolgens crashte de vrachtwagen tegen de vangrail aan de rechterzijde van de weg en ging op zijn kant. De hulpdiensten rukten met groot materieel uit waaronder ook een traumahelikopter. In de vrachtwagen, die geladen was met lege bierkratten, zaten twee personen. De chauffeur zat korte tijd bekneld en is door de hulpdiensten uit de verwrongen cabine bevrijd. Beide slachtoffers zijn per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De ravage was enorm. Bij het ongeval waren geen andere voertuigen betrokken. Het verkeer, komend vanuit de richting Zaandam, moest worden omgeleid. De Verkeersongevallenanalyse (VOA) onderzoekt de toedracht tot het ongeval. De berging is uitgevoerd door bergingsbedrijf Hoogwout.