Vluchtauto poging liquidatie De Pijp uitgebrand Stadionkade Amsterdam

Deel dit bericht via:

Vrijdag 13 juli 2018

AMSTERDAM – Op de Stadionkade in Amsterdam is vannacht een uitgebrand bestelbusje aangetroffen. Politie en brandweer werden omstreeks 01:15 uur gealarmeerd voor de autobrand. De politie gaat er vanuit dat het gaat om de vluchtauto die donderdag aan het begin van de avond is gebruikt bij een poging liquidatie op een man bij een horecagelegenheid aan de Dusartstraat in de Amsterdamse wijk De Pijp. Bij deze schietpartij, in voormalig coffeeshop Today, raakten drie personen gewond. Het beoogde doelwit raakte zwaargewond, de man zou meerdere keren in zijn bovenlichaam zijn geraakt en was er slecht aan toe. Volgens Het Parool zou het gaan om een Pakistaanse Amsterdammer die ‘Saqib’ wordt genoemd. En zou behoren bij een groep criminelen die vaker in Today komt. De andere twee slachtoffers zouden zijn geraakt in een arm en been. De schutter zou zijn aankomen rijden in een witte Volkswagen Caddy. Na de schietpartij is deze via de Ceintuurbaan vertrokken. Het uitgebrande bestelbusje is eveneens een witte Volkswagen Caddy. Forensisch rechercheurs hebben ter plaatse sporenonderzoek verricht en foto’s gemaakt. Ook zijn er sporen veiliggesteld voor een woning op de hoek van de Stadionkade en de Parnassusweg. De auto is door de politie veilig gesteld voor verder onderzoek.

Zie ook: NOS Journaal >>> Hart van Nederland SBS6 >>> RTL Nieuws >>> De Telegraaf >>> De Echo >>> Noordhollands Dagblad >>> Nu.nl