Overvaller van eetgelegenheid door omstanders aangehouden in Amsterdam-Noord

Deel dit bericht via:

Vrijdag 16 februari 2018

AMSTERDAM – Twee gewapende en gemaskerde jongemannen hebben vrijdag aan het eind van de middag een overval gepleegd op een eetgelegenheid in Amsterdam-Noord. Kort na de overval kon een van de verdachten door omstanders worden aangehouden en overgedragen aan de politie. De overval vond omstreeks 17:00 uur plaats op snackbar/pizzeria “Hap Wat” aan de ks. Ibisweg in Amsterdam-Noord. De twee overvallers bedreigden het aanwezige personeel met een vuurwapen en een mes en gingen er vervolgens met de kassa vandoor. Deze werd op een tiental meters van de snackbar op straat achtergelaten. De twee overvallers sloegen op de vlucht richting de Klaprozenweg. Aldaar kon een van de overvallers door omstanders worden aangehouden en overgedragen aan de politie. Een van de personeelsleden liep tijdens de overval verwondingen op aan zijn hoofd en moest zich ter plaatse door ambulancepersoneel laten behandelen. De tweede overvaller is nog voortvluchtig. Nabij de plek waar de overvaller werd aangehouden is een tas aangetroffen met vermomming die door de overvallers is gebruikt. Tevens werd in de nabijheid een muts en een handschoen veilig gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Zie ook: De Echo