Liquidatie Anass el Ajjoudi (29) Cornelis Springerstraat Amsterdam

Deel dit bericht via:

Woensdag 17 januari 2018

AMSTERDAM  / DUIVENDRECHT – Bij een schietpartij in de Cornelis Springerstraat in de Diamantbuurt in Amsterdam-Zuid is woensdagavond een man om het leven gekomen. Omstreeks 19:00 uur kreeg de meldkamer van de politie meerdere meldingen dat er was geschoten op straat. Hulpdiensten troffen een zwaargewonde man aan. Ondanks reanimatiepogingen is hij ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. De recherche is direct een uitgebreid onderzoek gestart. Het slachtoffer blijkt de 29-jarige Amsterdammer Anass el Ajjoudi te zijn. Hij was een bekende van politie en justitie. Getuigen hebben verklaard dat het slachtoffer door één man van dichtbij onder vuur werd genomen. Daarna stapte de schutter in een lichtkleurig voertuig. Mogelijk werd dit voertuig bestuurd door een tweede persoon. Kort na de schietpartij is er op de Buitensingel in Duivendrecht een uitgebrande grijze Ford Tourneo Connect aangetroffen. Hoogstwaarschijnlijk gaat het hier om de vluchtauto van de dader(s). Het voertuig is afgesleept voor onderzoek. Het rechercheteam komt graag met iedereen in contact die getuige is geweest van het schietincident of die mogelijk iets is opgevallen in de omgeving van de Cornelis Springerstraat of de Buitensingel in Duivendrecht. Indien mensen de vluchtauto mogelijk hebben gezien, dan hoort de recherche dat heel graag. Ook wil de recherche graag beelden bekijken die gemaakt zijn door omstanders of met dashcams. Via deze link kunnen de beelden geüpload worden. Om een goed beeld te krijgen van het leven van het slachtoffer wordt ook een beroep gedaan op mensen die Anass kenden en wisten met wie hij contact of mogelijke conflicten had. Informatie kan worden doorgeven via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Informatie kan ook worden doorgegeven via het tipformulier.

Anass el Ajjoudi zou deel uitmaken van een van de partijen die al sinds december 2012 een onderwereldoorlog uitvechten waarbij al zo’n 20 doden zijn gevallen. El Ajjoudi stond ook wel bekend als ‘Boeloeloe’ en behoord volgens de politie tot de groep rondom crimineel Benaouf A. die wordt gerekend tot een van de kopstukken van de zogeheten ‘Mocromaffia’. Deze Benaouf A. probeerde vorig jaar oktober nog met een gekaapte helikopter te ontsnappen uit de gevangenis in Roermond. Deze ontsnapping kon door de politie worden verijdeld.

Zie ook: RTL Boulevard (foto’s)