Explosief aangetroffen bij poging plofkraak Einsteinstraat Kudelstaart

Deel dit bericht via:

Donderdag 12 oktober 2017

KUDELSTAART – Afgelopen nacht is geprobeerd een plofkraak te plegen op een geldautomaat van de Rabobank aan de Einsteinstraat in Kudelstaart. Omwonenden werden omstreeks 02:30 uur opgeschrikt door een explosie. Een explosievenverkenner van de politie heeft daarop een eerste verkenning gedaan. Hierbij werden explosieven aangetroffen die niet tot ontploffing waren gekomen. Hierop is de Explosieven Opruimingsdienst van Defensie (EOD) ingeschakeld. Uit voorzorg werden acht omliggende woningen ontruimd. De EOD heeft rondom de geldautomaat onderzoek verricht. Hierbij werd onder andere gebruik gemaakt van een robot. De ontsteking van het aangetroffen explosief is door de EOD verwijderd en zal elders tot ontploffing worden gebracht. In december 2016 was dezelfde geldautomaat ook al het doelwit van een plofkraak.

Zie ook: Hart van Nederland SBS6 >>> NH Nieuws