Auto belandt met grote snelheid tussen wal en schip in Amsterdam

Deel dit bericht via:

Zondag 1 oktober 2017

AMSTERDAM РEen auto is afgelopen nacht in het centrum van Amsterdam letterlijk tussen wal en schip beland. Het ongeval vond omstreeks 02:25 uur plaats op de hoek van de Amstel en de Nieuwe Keizersgracht bij de Hermitage. De bestuurster van een zilvergrijze Volkswagen UP! reed kort voor het ongeval over de Amstel, komend uit de richting van het Muntplein in de richting van de Blauwbrug. Sinds enige tijd is het daar éénrichtingsverkeer en de vrouw reed dan ook tegen de richting in. Een motoragent wou de vrouw hierop aanspreken maar de vrouw reed door richting Waterlooplein. De motoragent ging achter de vrouw aan die vervolgens met hoge snelheid de Weesperstraat inreed. Op de hoek van de Nieuwe Keizersgracht, bij de Hermitage, sloeg zij rechtsaf. De weg is daar echter geblokkeerd met een ijzeren paal die in de grond weg kan zakken, een zogeheten Poller. De vrouw omzeilde het obstakel en reed met hoge snelheid door richting de Amstel. Op de andere hoek, vlak voor de Amstel, stond nog een Poller en ook hier wou de vrouw omheen. Echter liep het deze keer minder goed af en ramde ze de paal uit de grond, schoot met haar auto rechtdoor tegen een woonboot aan en kwam uiteindelijk, met de neus van de auto naar beneden, tussen de wal en het schip in de Amstel terecht. De jongedame kon met behulp van de motoragent uit haar benarde positie worden bevrijd. Zij is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis waar tevens een bloedproef zal worden afgenomen om te kijken of er sprake is van drank- en/of drugsgebruik. De hulpdiensten waren met groot materieel uitgerukt waaronder ook een traumateam. Deze kon echter tijdig worden gecanceld. Een duiker van de brandweer is nog het water ingegaan om te controleren of er niet meer personen in de auto hadden gezeten. Een bergingsbedrijf heeft de auto uiteindelijk uit het water getakeld en afgevoerd.

Zie ook: Hart van Nederland SBS6 >>> NH Nieuws >>> De Echo