Tweede keer brandstichting bij fotozaak Reigersbos Amsterdam

Deel dit bericht via:

Maandag 19 september 2016

AMSTERDAM – Bij fotozaak Dilara in winkelcentrum Reigersbos in Amsterdam-Zuidoost is vannacht voor de tweede keer in korte tijd brand gesticht. Brandweer en politie werden omstreeks 03:55 uur gealarmeerd. De brandweer moest een raam en een rolluik forceren om het pand binnen te komen. De schade aan de winkel is aanzienlijk. Op 6 september hadden onbekenden ook al geprobeerd doormiddel van een molotov cocktail brand te stichten in de winkel. Ook werd er toen “kutturk” op de pui geschreven. Het lijkt wederom een gerichte actie tegen de eigenaar van fotozaak. Deze keer is, via een houten schot dat voor de deur zat vanwege de vorige brandstichting, opnieuw iets brandbaars naar binnen gegooid. Voor de deur van de winkel heeft de politie vermoedelijk een aansteker aangetroffen. Van een naastgelegen winkel moest de brandweer ook een raam forceren. In de winkel hing veel rook en de eigenaar was niet te bereiken. Het team brandonderzoek (TBO) van de brandweer zal samen met de politie onderzoek gaan doen naar de exacte oorzaak van de brand.

Zie ook: Hart van Nederland SBS6 >>> RTV Noord-Holland >>> De Echo