Grote brand in leegstaand pand Groenmarktkade Amsterdam

Deel dit bericht via:

Zaterdag 17 september 2016

AMSTERDAM – In een pand op de Groenmarktkade nabij de Marnixstraat in Amsterdam heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag brand gewoed. De brand brak omstreeks 01:25 uur uit en woedde op de begane grond van een leegstaand pand. Het gebouw aan de Groenmarktkade is de afgelopen jaren in gebruik geweest als woonzorgcentrum, ook wel bekend als Groenhof. Van december 2015 tot 1 september 2016 is het gebouw beschikbaar geweest als noodopvanglocatie voor asielzoekers. Ten tijde van de brand was het gebouw niet meer in gebruik en vonden er sloopwerkzaamheden plaats. De brand was enige tijd behoorlijk hevig. Omdat een groot deel van de begane grond in brand stond is opgeschaald naar grote brand. Rond 02:30 uur kon het sein brand meester worden gegeven. Vanwege de flinke rookontwikkeling is omwonenden geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden. Bij de brand raakte niemand gewond. De oorzaak van de brand is nog onbekend. Het Team Brandonderzoek (TBO) zal gaan proberen de oorzaak van de brand te achterhalen.

schermafbeelding-2016-09-17-om-16-24-37

Zie ook: Hart van Nederland SBS6 >>> RTV Noord-Holland