Man neergeschoten Kolfschotenstraat Amsterdam-Zuidoost

Deel dit bericht via:

Dinsdag 13 september 2016

AMSTERDAM – Op de hoek van de Kolfschotenstraat en de Kuilsenhofweg in Amsterdam-Zuidoost is dinsdagmiddag ronde 17:25 uur een 32-jarige man meerdere keren beschoten. De man raakte zwaargewond en is naar een nabijgelegen huisartsenpost gebracht waar hij eerste hulp heeft gekregen. Ambulancepersoneel en een traumateam, dat met de helikopter ter plaatse kwam, hebben de hulpverlening overgenomen waarna de man per ambulance naar een ziekenhuis is vervoerd. De politie startte direct een uitgebreid onderzoek. De plaats delict werd ruim afgezet en er volgde een grote zoektocht naar de dader waarbij ook een politiehelikopter werd ingezet. Volgens getuigen was er sprake van één dader. Via Burgernet werd opgeroepen naar de man uit te kijken maar hem niet zelf te benaderen. Het zou gaan om een lichtgetinte man met een fors postuur van tussen de 30 en 40 jaar oud en ongeveer 1.80 meter lang. Hij droeg een donkere broek en mogelijk een groene tas. Hij zou een binnentuin tussen de Kuilsenhofweg en het Krimpertplein zijn in gevlucht. De verdachte kan via het Krimpertplein diverse kanten op zijn gegaan. De recherche is op zoek naar mensen die iets van het schietincident hebben gezien of meer kunnen vertellen over de vluchtroute van de dader. In deze wijk staan veel flats en mogelijk zaten mensen in verband met het mooie weer op het balkon en hebben zij iets gezien. Getuigen kunnen contact opnemen via 0900-8844. Anoniem kun u informatie doorgeven bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

schermafbeelding-2016-09-13-om-21-31-18

Zie ook: De Telegraaf >>> RTV Noord-Holland >>> De Echo