Drie doden bij familiedrama Eendrachtstraat Amsterdam

Deel dit bericht via:

Vrijdag 22 juli 2016

AMSTERDAM – Op vrijdagmiddag zijn rond 12:40 uur een baby van 11 maanden oud en de vader van 32 jaar oud overleden na een sprong uit een raam van een woning in de Eendrachtstraat in Amsterdam. Omdat in de woning mogelijk een handgranaat achtergebleven was zijn woningen in de directe omgeving ontruimd en de bewoners opgevangen in de Rai en het Stadsdeelkantoor. Daarna zijn specialisten van de Explosieven Opruimgsdienst binnengegaan. In de woning, van waaruit mogelijk gesprongen was, werd de vermoedelijk moeder van de gesprongen en overleden man dood aangetroffen. Onderzoek moet uitwijzen hoe zij om het leven is gekomen. In de woning is een handgranaat aangetroffen en die is door de EOD ontmanteld en veiliggesteld. Het incident begon toen de moeder haar zoontje van 11 maanden oud wilde ophalen bij zijn oma in de Eendrachtstraat. In de woning was haar ex, de vader van hun zoontje aanwezig. Bij binnenkomst van de vrouw draaide de vader van hun kind door en haalde hij een handgranaat tevoorschijn en trok zijn ex een kamer in. De vrouw en moeder van de baby wist de woning te ontvluchten. Direct werd de politie geïnformeerd die direct ter plaatse ging. In een dergelijk geval wordt ook het arrestatieteam en onderhandelaars gealarmeerd. Korte tijd later is de man met de baby uit het raam gesprongen met voor beiden fatale gevolgen. Omdat er zeer vermoedelijk een handgranaat op scherp lag in de woning moest men zeer voorzichtig de woning betreden. De moeder is opgevangen door politiemensen en overgebracht naar een politiebureau. (Bron: Politie.nl)

UPDATE: vrijdag 22 juli 2016

AMSTERDAM – De politie heeft laten weten dat de vrouw die dood is aangetroffen in de woning in de Eendrachtstraat vermoedelijk door een misdrijf om het leven is gekomen. Zij was de moeder van de man en de oma van de 11 maanden oude baby die beiden overleden na een sprong uit een raam eerder op de dag.

UPDATE: zaterdag 23 juli 2016

AMSTERDAM -Faja Lourens (DJ) laat via social media weten dat de vrouw die het familiedrama overleefde haar zus is en de baby haar neefje Elfin was. Zij schrijft daarbij het volgende:

“Een familie drama lijkt altijd zo ver weg! Vaak heb ik mijn tranen laten lopen bij het zien van dergelijk nieuws, Ik had nooit durven denken dat wij ooit zelf zoiets zouden meemaken. Helaas zijn wij gister ons lieve kind, neefje, kleinkind verloren. De afgelopen twee maanden heb ik bijna dagelijks mogen genieten van mijn heerlijke neefje Elfin die samen met mijn zusje bij ons woonde. Helaas blijft zijn bedje nu leeg. Wij willen graag in alle rust dit verdriet een plekje geven en hoop dat dit wordt gerespecteerd.

Later maakte Faja nog een detail omtrent dit drama bekend via Facebook:

“Als je bekend bent weet je dat je dingen moet delen en dat is soms goed en soms vervelend. Ik wil niet heel erg ingaan op de inhoud van dit drama, maar ik wordt toch misselijk bij het lezen van foutieve berichten op nieuws sites. Het is misschien een klein verschil, maar voor ons van grote waarde. De vader van mijn lieve neefje Elfin sprong niet samen met hem. Deze ongelofelijk zieke man gooide lieve kleine Elfin uit het zolder raam. Hij sprong daarna zelf. Hij had niet eens de liefde voor hem om hem vast te houden tijdens de sprong.”

Zie ook: De Telegraaf >>> RTV Noord-Holland