Gewonden bij explosie op plezierjacht Buiksloterweg Amsterdam-Noord

Deel dit bericht via:

Donderdag 21 juli 2016

AMSTERDAM – Bij een kleine explosie op een plezierjacht aan de Buiksloterweg in Amsterdam-Noord zijn donderdagavond twee of drie personen lichtgewond geraakt. De explosie vond omstreeks 20:20 uur plaats en is vermoedelijk veroorzaakt door de gasinstallatie in het keukentje op de boot. Enkele ramen zijn daarbij gesneuveld. De hulpdiensten rukten massaal uit waaronder twee ambulances, diverse politie-eenheden, de brandweer en een traumahelikopter. De traumahelikopter kon al snel worden afbesteld, deze bleek gelukkig niet nodig. Ook bleek er geen sprake van brand zoals in eerste instantie gemeld werd. De opvarenden van het plezierjacht zijn ter plaatse nagekeken door ambulancepersoneel. Geen van hen hoefde naar het ziekenhuis te worden vervoerd.

Zie ook: RTV Noord-Holland