Poging overval met granaat op geldloopster Olof Palmeplein Amsterdam-Noord

Deel dit bericht via:

Maandag 7 maart 2016

AMSTERDAM – Twee mannen hebben maandagochtend geprobeerd een geldloopster te overvallen met behulp van een handgranaat. Omstreeks 11:45 uur kreeg de politie de melding dat een geldloopster op het Olof Palmeplein, aan de achterzijde van de ING Bank Buikslotermeerplein, was vastgepakt en bedreigd met een explosief. De vrouw werd overrompeld toen zij uit de geldwagen stapte. De mannen bedreigden haar met een vuurwapen en duwde haar in een bestelbus. Daar bevestigden de mannen een handgranaat om haar enkel en kreeg ze de opdracht om terug te lopen naar de geldwagen en daar geld uit te halen. De vrouw kon het explosief echter losmaken van haar enkel waarop de daders er vandoor gingen op een zwarte snorscooter met blauwe kentekenplaten. Zij reden weg door het Baanakkerspark in de richting van de Beemsterstraat. In verband met het explosief zette de politie de omgeving af en ontruimde de politie een pand in de buurt van het explosief. De Explosieven Opruimingsdienst van Defensie kwam ter plaatse om het explosief onschadelijk te maken. De politie is nog op zoek naar de daders. Getuigen van de poging overval en mensen die meer informatie hebben over de daders of hun vluchtroute wordt verzocht contact op te nemen via 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.