Verdachte drievoudige moord Purmerland schiet zichzelf neer in Amsterdam-Noord

Deel dit bericht via:

Vrijdag 11 mei 2012

AMSTERDAM Р Een 34-jarige man uit Amsterdam-Noord is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden nadat hij zichzelf eerder op de dag in zijn huis had neergeschoten. Dat heeft de politie Zaanstreek-Waterland gemeld. De man schoot zich vrijdagmiddag zelf neer toen de politie hem wilde arresteren. Hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht en verkeerde in kritieke toestand. Het incident vond plaats nadat een arrestatieteam al sinds vrijdagochtend 05:00 uur met veel mankracht in de Wognumerstraat in Amsterdam-Noord aanwezig was om de vuurwapengevaarlijke verdachte in te rekenen. De buurt werd vanwege de actie enkele uren ruim afgezet. Twee woningen tegenover het huis van de verdachte, werden tijdelijk ontruimd. Onderhandelaars ondernamen meerdere pogingen om de man uit zijn huis te krijgen. Hij had zich opgesloten in zijn slaapkamer. Aanvankelijk leek de verdachte zich te willen overgeven. Kort nadat het contact met de onderhandelaar werd verbroken, klonk er een schot.

Verdacht van drievoudige Purmerlandse moordzaak
De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de drievoudige Purmerlandse moordzaak. Op 20 december 2011 werden op een parkeerplaats in Purmerland (Noord-Holland) twee mannen – Arjan Koos (42) en Maurice Bouhuijs (40) – doodgeschoten. Hun lichamen werden aangetroffen naast hun auto’s. Op 19 januari 2012 vond de politie in het Noord-Hollands Kanaal in Landsmeer het lichaam van een derde man, de 34-jarige Mohamed Benbouker. Zijn familie had hem op 21 december als vermist opgegeven.

Liquidatie
De drie slachtoffers ontmoetten elkaar vlak voor hun dood op de parkeerplaats van een fastfoodrestaurant in Amsterdam-West. Het motief voor de drievoudige liquidatie lijkt een afrekening in het criminele milieu, maar de politie sluit andere scenario’s ook nog niet uit. In deze zaak arresteerde de politie in februari al een 45-jarige man uit Purmerend.